S kuchyňskými noži Tojiro se stanete samurajem v kuchyni

Japonské nožířství a mečířství je proslavené po celém světě. Kdo by také neznal slavnou scénu z Osobního Strážce, kdy jen nastavená čepel meče rozpůlí volně padající hedvábný šátek. Nutno říci, že tato scéna není přehnaná a ostrost čepelí japonských mečů dosahuje opravdu těchto hodnot. To platí nejen pro samurajské meče, ale i pro japonské nože. Důkazem toho jsou kuchyňské nože Tojiro, se kterými si v kuchyni budete připadat, jako pravý samuraj.

 

Základem je kvalitní materiál a tradiční postupy

Zatímco většina výrobců moderních kuchyňských nožů se specializuje na modernizaci výroby a hledání stále nových výrobních materiálů a metod, kuchařské nože Tojiro jsou na tom zcela opačně. Prostě se drží osvědčené tradiční výroby, která je nedostižitelná už několik desetiletí. Pro výrobu jsou využívány stejné materiály a jsou zpracovány stejnými postupy. Právě díky tomu si drží nože Tojiro svou pověstnou ostrost a odolnost.

 

V ostrosti a dlouhověkosti nemají konkurenci

Nákup japonských nožů do kuchyně bude sice znamenat poněkud větší investici, než jen pár stokorun, ale investice se rozhodně vyplatí. Pokud do nákupu nože zainventujete, nebudete pak muset několik let mít starosti s jeho ostrostí. Nože Tojiro Japan si svou ostrost udrží několik let zcela bez údržby a broušení. Ostatní druhy ocelových nožů svou ostrost ztrácejí po několika měsících. Musíte investovat prostředky do jejich broušení. Čím víc nože brousíte, tím rychleji se znovu otupí. Japonské nože nebudete muset brousit několik let. Specialistou na prodej japonských nožů Tojiro na našem území je e-shop hamono.cz.

 

Ideálním pomocníkem do kuchyně je nůž Tojiro Shirogami Kiritsuke

Pokud byste si chtěli z e-shopu hamono.cz vybrat japonský nůž, který by se ve vaší kuchyni měl stát nepostradatelným pomocníkem, bylo by jistě správnou volbou vybrat Tojiro Shirogami Kiritsuke. Jedná se o nůž v kombinaci nožů Gyuto a Yanagiba. Využít ho můžete k porcování ryb, masa, krájení zeleniny i na ostatní práce v kuchyni. Nůž je vyroben z bílé oceli Shirogami, která vyniká tvrdostí a ostrostí. Vrchní část oceli je ošetřena vrstvou Kuro-uchi chránící čepel před korozí. Čepel nože je zasazena do rukojeti z mahagonového dřeva, které skvěle padne do ruky a ještě podtrhne design a eleganci nože.


Kompletní nabídku japonských nožů Tojiro najdete na www.hamono.cz