Buďte ti nejlepší hostitelé
Pokud pozvete své blízké, přátelé a rodinu na návštěvu, tak byste měli být dobrými hostiteli. Snažte se, aby se lidé u vás cítili opravdu dobře. Rozhodně zazáříte také skvělým jídlem a pitím. Inspirujte se zajímavými tipy a buďte nejen nejlepším, ale také nezapomenutelným hostitelem.
Příprava akce pro hosty
Nejdříve si rozmyslete, v jakém duchu se celá akce ponese. Podle zvoleného tématu vyberte i jídlo. Zajímejte se to o, jaké jídlo vašim hostům chutná, jako naopak ne, popřípadě jestli nemají na nějaké jídlo alergii. Kromě alkoholu, podávejte k jídlu i dostatek nealkoholických nápojů. Nezapomeňte ani na zábavu, která je stejně důležitá jako dobré jídlo a pití.
Naučte své přátele něco nového
Připravte k jídlu například polentu. Food Paradise nabízí směs na přípravu bílé polenty, která pochází přímo z Itálie. Polenta je kukuřičná kaše, která se dá jíst teplá a také studená. Skvěle chutná i zapečená.
Polenta je bohatá na vlákninu, obsahuje velké množství bílkovin, vitamínů a minerálů. Příprava není těžká, a pokud máte fantazii a vaření vás baví, tak můžete své hosty tímto pokrmem opravdu překvapit. Použijte polentu jako přílohu k masům nebo z ní připravte hlavní chod. Často se podává s pikantním sýrem, s gorgonzolou a chuť polenty skvěle vynikne s kvalitním vínem.
Využijte kvalitní suroviny
Pokud chcete být opravdu skvělým hostitelem, o kterém se bude mluvit, tak se soustřeďte na kvalitní suroviny. Zapomeňte na náhražky a běžně dostupné potraviny. Vaše akce by měla být jedinečná. Skvělou surovinou tak může být lanýž.
V široké nabídce Food Paradise nechybí lanýže sušené, nakládané ani jako součást rýže, pomazánek nebo sýra. Lanýž je velmi aromatická houba s měkkou konzistencí. Na světě existuje několik druhů této vzácné houby. Mezi nejdražší lanýže patří bílý lanýž, který se hodí do salátů, pokrmů z vajíček nebo také k mořským plodům.
Nezapomeňte na dezert
V každém správném menu by měl být kromě předkrmu také dezert. Vyzkoušejte tradiční italský dezert Panna Cotta. Příprava tohoto lahodného dezertu není nic těžkého. K přípravě potřebujete jen mléko, smetanu ke šlehání a popřípadě čerstvé ovoce.
Panna Cotta je lehkým, svěžím a zároveň neodolatelným dezertem, který potěší snad každého. Tento dezert můžete vyzkoušet i s horkým ovocem, ovocným přelivem nebo například zalitý čokoládou nebo karamelem.