Giardino – středomořská kuchyně v kouzelném prostředí
Přímo v centru Prahy se nachází restaurace, která na každého návštěvníka doslova dýchne domácí atmosférou. Takových míst v Praze je jako šafránu, navíc Giardino vás dostane skvělou středomořskou kuchyní, na které si pochutná i ten nejmlsnější jazýček. Zaměření restaurace je na bohatý sortiment ryb a mořských plodů.
A co pro vás profesionální kuchaři připravují v tomto ročním období? Samozřejmostí je zásoba čerstvých surovin ze sezónní sklizně, a ta dodává ráz celému menu, takže se můžete těšit třeba na dýňovou krémovou polévku capuccino se směsí čerstvých hub nebo na majoránkové risotto s hříbky. Či na chapadlo ze sépie na cizrnovém pyré s hlívou ústřičnou.
Chobotnice pod pekou
Ne, to není překlep! Tak se jmenuje slavná chorvatská specialita, která je oblíbenou stálicí na jídelním lístku a již si po ochutnání zamilujete. Sám majitel rád ochotně prozradí i jednoduchý recept:
To se upečou v troubě chobotnice, společně s plátky brambor a zeleniny. Chutě se spolu prolnou, pokrm zůstane šťavnatý, autentický a provoněný. Rádi si u něj zavzpomínáte na dovolenou u Jadranu.
Podzim fandí zvěřině
To, že je dýně v kuchyni všestranně využitelná, už všichni víme. Ale zkoušeli jste z ní udělat jemné pyré ke zvěřině? Třeba k jelení svíčkové? Hedvábné pyré umocní pikantnější chuť masa tak, že se ocitnete v sedmém nebi. K tomu dotek brusinkové omáčky…
Ve znamení ryb
Každý, kdo miluje mořské plody, ryby a houby, si zde přijde na své. Zážitkem pro chuťové buňky je určitě pokrm, zvaný Strozapretti s mušlemi svatého Jakuba – to jsou dokonalé italské těstoviny s mušlemi v omáčce, zjemněné koňakem. Pokud máte chuť na rybu, skvělou volbou je jistě mořský vlk, královská pražma či jiná z vynikajících ryb, které vám ráda doporučí milá obsluha. Ryby sem dovážejí přímo od moře každý druhý den, takže je vždy dostanete zaručeně čerstvé.
Sezónní nabídka
V té samozřejmě nesmí chybět to, co se právě urodilo. Usměvavá obsluha vám ráda pomůže s výběrem například pokrmů s houbami, které dokáží umocnit i jednoduché jídlo. Vždy také nabídne specialitu dne.
Hudba k dobrému jídlu
K dokreslení příjemné domácí atmosféry vám zahrají dvě studentky z pražské konzervatoře na housle a cello. A teď si to představte: v příjemném prostředí se rozplýváte nad jehněčí kotletou či jinou lahůdkou, k tomu vám hraje živá hudba a personál vás doslova rozmazluje…už máte chuť strávit zde večer?