Grilovací sezóna je tu! Jste připravení?

Češi milují grilování! A kdo by jej také nemiloval. Lahodné kousky šťavnatého křehkého masa, hromada brambor, omáček a zeleninových salátů – jak lépe lze strávit teplé večery s přáteli? Na pořádnou grilovačku je však zapotřebí ta správná výbava a technika.

 

Jak připravit maso?

Víte jak správně marinovat maso? Jak připravit steak? Základem jsou kvalitní suroviny. I když většina lidí dává přednost mladému masu, na gurmánský prožitek ze steaku se hodí nejvíce právě to vyzrálé. Maso by se mělo z lednice vyjmout ideálně půl hodiny před grilováním, aby se dosáhlo té nejlepší možné chuti. Při krájení se nebojte silnějších plátků – dobrý gril si s nimi poradí, aniž by způsobil, že maso bude vysušené. Při ochucování záleží zejména na typu masa. Vyzrálý steak vyloženě zkazíte marinádou nebo přílišným množstvím koření, zatímco u mladého masa je to víceméně jedno. Na steak tedy zkuste pouze sůl, pepř a popřípadě čerstvé bylinky.

 

Gril je základ všeho

Asi nejdůležitější část celého grilování je však samotný gril. I když se mnoho lidí rozhoduje pro klasický na uhlí, nejlepší prožitek z chutného masa získáte prostřednictvím elektrického grilu Orava EG-1300. Nepřilnavá grilovací plocha zajistí, že se ani kousek masa nepřipeče a odolné víko z temperovaného skla zabrání oleji prskat ven. Díky němu také kousky masa zůstanou šťavnaté a křehké. Teplotu grilu lze plynule regulovat termostatem a tepelně izolovaná rukojeť zaručí, že se při manipulaci nespálíte. Obsluha i čištění je velmi jednoduché. Největší výhodou je však fakt, že elektrický gril můžete použít nejenom na zahradě, ale kdekoliv kde je k dispozici zásuvka. Lahodné grilování si tak můžete vychutnat za jakéhokoliv počasí!

Pokud vás gril Orava EG-1300 zaujal, můžete jej najít na www.orava.info.