Grilujeme na zahradě
Plyn nebo dřevěné uhlí?
Pokud se chystáte pořídit si nový zahradní gril, máte z čeho vybírat. Stačí se rozhodnout, zda chcete gril na dřevěné uhlí nebo plynový gril. A pokud jste do grilování vyloženě zamilovaní a mimo letní sezonu vám grilované pochoutky chybí, pořiďte si stolní gril. Tuto novinku můžete mít klidně v obýváku na konferenčním stolku bez kouře a zápachu.
Klasické grilování na dřevěném uhlí
Pokud jste vyznavači klasického grilovaní, pak se porozhlédněte v sekci grilů na dřevěné uhlí. Moderní gril této kategorie by měl mít dva systémy, a to Quick Start a Quick Stop. V prvním případě se jedná o snadné zapálení grilu bez podpalovačů. Stačí jen vložit papír, nasypat dřevěné uhlí a zapálit papír. Druhý systém je charakteristický rychlým uhašením ohně. Před grilováním stačí do spodní části grilu nalít vodu a na konci grilování do ní vyprázdnit žhavé uhlíky.
Stále oblíbenější plynový gril
Plynové grily vybavené plynovými hořáky jsou mezi milovníky grilování stále žádanější, a to díky jejich jednoduchému použití. Stačí připojit plynovou bombu a zahradní grilování může začít. Plynové grily se také snadněji čistí, odpadají především starosti s čištěním od sazí. Kvalitní plynový gril je vybavený inovativním systémem TurboHeating, díky kterému ušetříte až 20 % plynu. Plynové grily poslední doby jsou obohaceny i o revoluční systém Aromaz. Součástí grilu jsou dvě nerezové misky, do kterých nalijete víno, pivo, či směs z bylinek. Z misek se začne přidaná tekutina odpařovat a vaše pokrmy tak dostanou úplně nový rozměr.