
Japonské sushi je zdravé! Kde si ho můžete dopřát?
Sushi je oblíbenou pochoutkou, ke které má ale mnoho lidí stále velkou nedůvěru. Také patříte do skupiny lidí, kteří sushi raději nikdy neochutnali, protože žijí v omylu, že se jedná o syrové maso? Potom na své předsudky rychle zapomeňte. Sushi je lahodné a zdravé a my vám dokážeme, že to rozhodně není jen o syrovém mase!
Jak se připravuje
Sushi existuje v několika podobách. Základ je vždy stejný, tvoří ho speciálně upravená rýže. Asi nejznámějším druhem je Maki. Jedná se o rolky plněné rýží a obalené mořskou řasou. Druhým typem je Nigiri, což jsou malé válečky rýže s pochutinou na horní části. Třetí typ je California roll. Toto sushi je opakem Maki – uprostřed je řasa, která je obalena rýží. Dalším typem je TEMAKI, které má tvar kornoutku atd. Existuje i řada dalších druhů, ale to by bylo na dlouhé povídání. I když příprava vypadá jednoduše, úplně snadné to není. Je potřeba cvik, ale nebojte se, hravě to zvládnete doma. Stačí si pořídit vše potřebné a začít. Inspiraci na přípravu sushi najdete na internetu.
Není to jen o syrovém masu
Ano, Japonci mají rádi syrové maso, a tak je i častou součástí sushi. Oblíbené je především maso z mořských ryb a plodů. Nemusí to ale tak být. Existuje i řada skvělých bezmasých variant. Výborné jsou například rolky s avokádem, houbami či zeleninou. Záleží jen na vás, jakou variantu zvolíte. Díky obsahu rýže a přísad je sushi super dietní jídlo. Připravuje se vždy z čerstvých surovin, takže je i velice zdravé.
První ochutnávka – je lepší zajít k mistrům
Pokud jste ještě nikdy sushi nejedli, nepouštějte se do jeho přípravy doma. Za první ochutnávkou vyrazte do restaurace. Naším tipem je RESTAURACE SUSHI UPGRADE. Najdete ji v Praze 1 v Opletalově ulici č. 29. Sushi vám zde připraví kuchaři, kteří mají s japonskou kuchyní již několikaleté zkušenosti. Takže si vychutnáte jen to nejlepší. Skvělé je, že restaurace nabízí i polední menu či rozvor po Praze.