Lis na ovoce a zeleninu vám prodlouží život

Zaměřme se na rčení “Jste to, co jíte”. I přes to, že jde o takřka zaběhnuté klišé, jedná se nevyvratitelný důkaz toho, že jídlo vkládané do úst z nás dělá člověka. Tak jak své tělo vyživujeme, tak působí na vaše okolí a tak se v něm ve skutečnosti cítíme. Když nám není dobře a nastoupí chřipkové období nebo aktuálně proslulá jarní únava, dávejme to za vinu pouze životnímu stylu.

Nedostatečný pohyb společně se špatnou a těžko stravitelnou životosprávou si jednoho času vybere svou daň. Naštěstí máte možnost projevy stárnutí zpomalit a navíc si zajistit ohromný přísun živých enzymů. Lis na ovoce a zeleninu je investicí do vašeho zdraví, začněte i vy popíjet výborné domácí šťávy.

Léčivé účinky domácích šťáv

Výživový poradci z celého světa kladou důraz na konzumaci čerstvě vylisovaných zeleninových a ovocných šťáv. Jejich potenciál spočívá v obrovském množství enzymů, minerálů a vitamínů, které člověk naráz vypije. Sníst kilogram mrkve dá zabrat, ovšem půl litrová sklenice sladkého nektaru se dá zvládnout bez sebemenších obtíží.

Popíjení šťáv je léčivé a při dlouhodobém a pravidelném popíjení se zbavíte nejednoho vleklého zdravotního neduhu. Pokud hledáte přístroj pouze na konzumaci šťáv pro jejich chuť, postačí vám klasická odstředivka, tedy odšťavovač. V opačném případě doporučujeme lis.

Proč je lis lepší než odšťavovač

Odšťavovač funguje na principu rychlých otáček, kdy přes struhadlo oddělí vlákninu od šťávy. Tento způsob tekutinu zahřívá a tím jí i částečně znehodnocuje. Klesá i výtěžnost, odpad je zbytečně vlhký.

Lis na ovoce pracuje při malých otáčkách, přičemž je šťáva získávána protlačováním. Díky tomu získáte doslova zázračnou a především léčivou tekutinu, kterou z odstředivky nikdy nezískáte.

Pokud vás zajímají i další informace o lisech na ovoce, navštivte internetové stránky výrobce na adrese http://www.spotrebice-vitek.cz/.