Nejlepším pivnicím kraluje ta U Zlatého tygra

Světový pojem ročenka The World 50 Restaurants se v obměně objevila i v ČR. S.Pellegrino & Acqua Panna vyhlásila nejen v několika kategoriích nejlepší pražské restaurace, ale i pivnice.

 

Hlavní důraz se při hodnocení kladl na kvalitu ošetřeného a načepovaného piva. Z mnoha opakovaně navštěvovaných pivnic pak vzešla tato pětice nejlepších.

Výsostní kvalitou piva, která je dlouhodobě vyrovnaná a netrénované patro její odchylku nemá šanci rozpoznat, se pyšní pivnice U Zlaté tygra. Cigaretový dým, halas a svérázná obsluha vytvářejí neopakovatelnou atmosféru. Pilsner Urquell Original Restaurant Kulaťák zaujal kromě kvalitního tankového ležáku z Plzně i poměrně rozsáhlým jídelním menu s osvědčenými pochoutkami na zahnání žízně, tak i různými specialitami.

Legendární pivnice U Pinkasů s kolísavou historií se svým navýšením kvality pěnivého moku, vylepšenou kuchyní a slušným, byť občas zpovykaným personálem vypracovala též do hvězdné pětice pivnic. Nuselská pivnice Na Pláni je pak předzvěstí hospod nové generace, kde si užijí konzumenti všech generací. Výběrové pivnice uzavírá nákladně zrekonstruovaná Malostranská beseda, která cílevědomě vyladila kvalitu piva a nabídku podávaného menu. Stala se z ní tak moderní česká hospoda se vším všudy.