Omamnou vůni koření pomáhá uchovat i potrubí
Vůně a chuť koření dokáže udělat z běžného jídla kulinářskou lahůdku, musí však být dobře uchované. Při zpracování urychlují balení i přepravu potrubní systémy.
Aby chuť i vůně zůstaly
Nechat otevřený sáček s kořením znamená, že velmi brzy ztratí své kouzlo, vůně zmizí a také barva vybledne. Místo očekávaného zážitku chutí se tak dočkáme jen minimální chuti, která v koření zbyla. Na jeho kvalitu má vliv nejen to, jak ho uchováme doma, ale také celý proces zpracování, přepravy a expedice. Potrubní systémy jsou řešením, jak koření přímo v závodech šetrně a za vysokých hygienických standardů přepravit z místa na místo. Ať už přímo k balícím linkám nebo pro další zpracování, jako je třeba míchání hotových směsí z několika druhů koření. Ty se v určitém stanoveném poměru smíchají a vytvoří tak nejlepší směs pro grilování, mletá masa, saláty a mnoho dalších pokrmů.
Rychle a efektivně
V dnešní době není problém sehnat koření nebo byliny z druhého konce světa nebo naopak podpořit někoho z okolních regionů. Na zpracování záleží, jak bude výsledné koření kvalitní, voňavé a chutné a svou roli samozřejmě hrají i vhodné obaly. Čím méně přijde koření a byliny do kontaktu se vzduchem a světlem, tím lépe. Přeprava potrubím je rychlá, efektivní a vhodná i pro potraviny, zajištěna potrubím z nerezové oceli. Není tak nutné vozit po výrobních halách palety s pytli surovin, vše lze přepravit právě pomocí potrubí. Výhodou těchto systémů je obrovská variabilita díky rychlospojkám a různým tvarům potrubí, lze tak vyrobit sestavu přímo na míru danému závodu a potřebám jeho výroby.
Modernizace výrobnách hal a využívání nových technologií pomáhá zefektivnit výrobu a snižovat náklady. Potrubní systémy jsou vhodné pro všechny typy zpracovatelských závodů i průmyslových a výrobních hal.