Zamilujte se do krémových polévek!
Jsou rychlé, poměrně lehké, plné zeleniny i vitamínů a jako bonus vás dostatečně zasytí. Ano, řeč je o krémových polévkách. Zvláště teď v zimě, vám teplá a chutná polévka přijde více než vhod.
Ačkoliv jsou krémové polévky jednoduché na přípravu, neobejdete se bez dobrého a výkonného mixéru. Většina domácností má doma mixér kuchyňský, ovšem pro přípravu teplých jídel a zvláště polévek je nejlepší mixér tyčový. Výborným pomocníkem vám bude ruční mixér Orava RM 800B. Nejen, že s ním skvěle rozmixujete cokoliv bude potřeba, ale může vám nabídnout i jiné funkce. Kromě mixování vám i naseká různé ingredience, takže nemusíte ztrácet čas s krájením. Univerzální nerezový nůž vám zpracuje maso, ořechy, nadrtí led, nakrájí cibuli apod. Součástí jsou i nádstavce a misky, díky kterým můžete i šlehat. Čištění je jednoduché, všechny části se dají odmontovat a umýt v myčce nádobí. Mixér můžete zakoupit na www.orava.cz za 999Kč.
Chopte se tedy toho schopného pomocníka a pojďte se inspirovat recepty na krémové polévky!
Hrášková s mozzarellou
1 velká plechovka hrášku
1 litr vývaru
1 mozzarella
Slanina
Česnek
Majoránka
Téměř celý hrášek vylejete do misky, kde ho rozmixujete spolu s mozzarellou a stroužkem česneku, mezitím přiveďte k varu vývar a rozmíchejte v ní hráškovou směs. Dochuťte solí, pepřem a majoránkou a přidejte zbytek hrášku. Při servírování do misky přidejte plátky křupavé slaniny.
Dýňová polévka s chilli
1 cibule
1 dýně Hokaidó
Olivový olej
Smetana
Pepř, Sůl
Chilli
1l vody
V hrnci nechte zeskovatět cibulku, přisypte nakrájenou dýni a chvíli restujte. Poté podlijte vodou, osolte a duste do měkka. Až změkne, obsah hrnce rozmixujte, přidejte smetanu podle chuti. Nakonec opepřete a přidejte polévkovou lžíci chilli. Podávejte s krutony.
Špenátová se smetanou
1 balení špenátu
250ml smetany
Česnek
1l vývaru
Sůl, Pepř
V hrnci připavíme jíšku a zalejete vývarem, do něj přidáte špenát a 2 stroužky česneku. Dochuťte a přiveďte k varu. Poté přidejte smetanu a celou polévku rozmixujte do hladka. Podávejte s hoblinkami parmazánu.